Herkomst van de kers

AfdrukkenE-mail



Naamloos document

Kersenbloesem in volle bloei.

De kers is een populaire vrucht: ze is klein, bolvormig en bevat meestal een pit.
Over de geschiedenis van de kers is vrijwel niets bekend. Kersen worden verdeeld
in twee verschillende botanische soorten, namelijk de zoete kers (Prunus avium)
en de zure kers (Prunus cerasus). De zoete kers is genetisch diploïd. De zure kers
is genetisch tetraploïd. Beide soorten stammen waarschijnlijk uit Zuid-oost Europa en
West-Azië. Helemaal vast staat deze herkomst zeker niet.

De zoete kers wordt voornamelijk vers geconsumeerd en de zure kers wordt
voor de industriële verwerking gebruikt.

Vertalingen:

Duits: Kirsche
Engels: Cherry
Frans: Cerise
Italiaans: Ciliegia
Latijn: Prunus
Portugees: Cerejeira
Spaans: Cereza
Turks: Kiraz

Wat klanten zeggen

els van kesteren
hallo anne en evyta


jullie kraam zi...
Kathrin, Alex en Anja,
Wij wensen Anne Evyta en Branca
een ge...
Hendrik,Ester,Sophie en Aukje
Ze zijn weer heerlijk van smaak jullie s...

Naar de lekkerste kersen

Vul uw postcode (spatie) plaats in en klik op plan route. En uw krijgt de snelste route naar de lekkerste kersen. Tot ziens.

openingstijdenblokje.jpg

Nieuwsbrief

U wilt weten wanneer wij er weer zijn met onze kraam? Meld u dan aan. En u krijgt van ons een email zodra wij weer zijn geopend.